I staden finns död, i naturen finns liv

Att byta lägenhet i Göteborg mot hus långt utanför förändrade mycket mer än jag först hade anat. Plötsligt var jag omringad av liv istället för död. Mina tankar började allt oftare vandra bakåt i tiden och brister jag inte ens visste jag hade blev mycket tydliga. Och jag älskar det.

LIVSRUM. Jag bor inte på landet, inte i egentlig mening. Jag bor i allra högsta grad i en tätort med en ganska trafikerad väg precis vid huset och många grannar inom synhåll.

Men jag bor inte i staden. Jag är inte omringad av varken hus eller lägenheter. Mitt tak är ingens golv och det finns ingen trappuppgång där okända människor som kallas mina grannar springer utan att låtsas se mig.

Men det var inte längesedan jag bodde i en liten lägenhet mitt i Göteborg. Jag trodde verkligen jag trivdes. Det var praktiskt, det var relativt billigt och vem behöver egentligen utrymme? Som tur är har jag en fru som, förutom att vara vacker, är betydligt visare än mig och hon såg till att vi flyttade därifrån. För detta (och mycket annat) är jag henne evigt tacksam.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Bli plusprenumerant så får du också få fri tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}