Feminismen står svarslös inför verkligheten

Grunden för alla filosofier och idéer som utmanar det naturliga är ett förnekande av evidensbaserad forskning. En religiös tro, exempelvis, är en tro – inte evidensbaserad fakta – och ska behandlas som en sådan. Det samma gäller feminism. Det är en tro, inget annat och det blir tydligt när den utmanas.

FEMINISM. I går blev det debatt mellan författaren och psykiatrikern David Eberhard och ETC-skribenten Veronica Palm om det påstådda lönegapet mellan män och kvinnor (med flera feministiska myter). Det var en trevlig upplevelse eftersom något har hänt de senaste åren.

Och det som har hänt är att feministerna inte längre får stå oemotsagda. Tiden är över då en ensam Pär Ström tvingas fäkta vilt omkring sig. Det gäller inte bara feministerna. Inte heller mångkulturförespråkare med flera anhängare av etablissemangets föredragna idéer är helt fria att ägna sig åt ändlösa monologer. De får mothugg av kunniga personer, som David Eberhard.

Det är början på slutet för dem som vi bevittnar nu. Det kommer ta sin tid och många unga människor kommer hinna fördärvas innan feminismen en gång för alla placeras på historiens soptipp, men det kommer att ske. Det är nämligen som så: de har fel. Konfronterade med evidensbaserad fakta finns inga argument som håller, vilket blev tydligt i debatten mellan Eberhard och Palm.

Visst, man kan komma långt på känslor och man kan hålla sig kvar genom inflytande i massmedia och högskolor. Men inget system som går emot den naturliga ordningen och verkligheten överlever över tid. För ett par år sedan såg det mörkt ut ty då fanns knappt något motstånd förutom de tappra traditionella själar som ofta ville mer än de kunde. I dag blir feministerna söndersmulade på bästa sändningstid i SVT.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}