Under gällande lag är muslimska böneutrop helt i sin ordning

– Växjömoskén fick rätt av förvaltningsrätten i Malmö

Ett antal boende kring moskén i Växjö, som tidigare i år beviljades tillstånd att sända ut böneutrop, överklagade tillståndet. Nu har förvaltningsrätten beslutat att avslå överklagan. Och de gör det med svensk lag i ryggen.

ISLAMISERING. Exakt vad som sägs och dess betydelse är egal när polisen ska besluta om man ska ge tillstånd om till exempel ett böneutrop. När väl tillståndet är på plats och utropen börjar så skulle andra lagar kunna brytas mot, om man spelar upp något som hotar, hetsar eller kränker. Något kallelsen till den muslimska bönen inte gör enligt förvaltningsrätten.

Inte heller kan man argumentera att det stör så länge det håller sig inom den gräns som gäller. 45 decibel inomhus och 110 decibel utomhus. Överklagan var på så sätt dömd att misslyckas redan på förhand. Att vi därtill har ett starkt skydd för religionsfriheten i Sverige spelar också in. Det vore olagligt att förbjuda ett muslimskt böneutrop på grund av att deras religion.

Därför var det inte konstigt att förvaltningsrätten i Malmö avslog överklagandena. Det fanns helt enkelt inte utrymme för något annat. Att det sticker i ögonen på den som vet vad böneutropet betyder är en annan sak. Att SDs och KDs nämndemän också stod bakom beslutet irriterar också. Men med den svenska lagstiftningen – skriven för det svenska Sverige som en gång var – fanns det inget annat beslut att komma fram till.

Om man vill stoppa de muslimska böneutropen i Sverige så måste det till en politisk ändring av lagarna. Det kan inte läggas över på enskilda nämndemän. Majoriteten av svenskarna har röstat för denna utveckling under årtionden och förvåningen över konsekvenserna är nästan komisk.

Svenskarna har förlorat sitt land. Vill vi inte ha det som det är så måste vi ta tillbaka det. Meter för meter.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}