Tidningar friserar artiklar om Dalai Lamas sverigebesök

Att en symbol för kärlek och medmänsklighet är tydlig med att de flyktingar som kommit till Europa bör åka hem så snart det är möjligt var för mycket för gammalmedia att acceptera. I dag har de flesta artiklar om Dalai lamas besök i Sverige igår fått ändrad rubrik, och en text med en helt annan vinkel.

OÄRLIGT. Igår publicerade många svenska tidningar artiklar med rubriken “Dalai Lama: Flyktingar ska återvända”, till mångas förvåning. Att han även sagt att Europa tillhör européerna, och att ett land inte skall ta emot fler flyktingar än de har råd med nämnde man dock inte, till skillnad från till exempel Tidningen Svegot.

Orginalartikeln kom från TT och skrevs av Cecilia Klintö. Hon, eller någon annan, verkar dock ha tyckt att rubriken var väl magstark och idag har den ändrats till något helt annat. Nämligen att Dalai lama hyllar EU. Artikeln har även blivit omskriven för att tona ned Dalai lamas uttalande. Ingressen är fullständigt omskriven. I original, på Göteborgs-Posten stod det:

Flyktingar som kommit till Europa bör på sikt återvända till sina hemländer, säger Dalai lama under sitt besök i Sverige.

Några timmar senare hade den ändrats.

En union med Kina kan bli lösningen på konflikten om Tibet, hoppas Dalai lama. Han ser EU som en förebild.

Från påbud om att flyktingar bör återvända hem, till EU-hyllning. Ingen blir förvånad, förutom kanske på hur respektlösa tidningarna är mot sina läsare. Tror de inte att de kommer märka detta? Svaret är kanske, tyvärr, att de inte gör det.

Källa Nya Dagbladet
Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}