Dalai lama i Sverige – “Europa tillhör européerna”

Det blev en mycket intressant frågestund när Dalai lama, människorättsaktivist och vinnare av nobels fredspris, gästade Individuell människohjälp på deras 80-årsjubileum. Rapporteringen kring hans besök har varit minst sagt sparsmakad, vilket är lätt att förstå med tanke på vad som sades.

VISDOM. Som vi tidigare rapporterat var idag den fjortonde reinkarnationen av Dalai lama i Sverige för att delta i biståndsorganisationen Individuell människohjälps 80-årsjubileum.

Kattis Ahlström ledde utfrågningen och Lisa Ekdahl samt (givetvis) operasångaren Rickard Söderberg uppträdde.

Det blev sannerligen en intressant förmiddag då Dalai lama inte vet, eller bryr sig ett dyft om, den politiska korrekthet som råder i Sverige.

Förvisso rapporterade Dagens Nyheter att Dalai Lama sagt att “flyktingar bör återvända till sina hemländer”, något som Aftonbladet “råkade” missa. Aftonbladet rapporterar faktiskt bara ett enda citat från frågestunden med den världskända nobelprisvinnaren, nämligen att han uppfattar Sverige som fredligt. Det är kanske förståeligt, för han hade en hel del annat att säga. Saker som tidningar som Aftonbladet helst vill ha osagda, men att stämpla självaste Dalai lama som en högerextrem rasist är kanske för mycket även för dem.

Frågestunden

När Dalai Lama ber om att få frågor tar Kattis Ahlström tillfället i akt och ställer en närmast retorisk fråga. Trodde hon.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Kattis Ahlström lyckades inte alls få de svar hon ville från Dalai lama. Men vad sade han egentligen, och hur kommenterar Individuell människohjälp det hela? Bli plusprenumerant och få fri tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Använd rabattkoden svegot19 när du väljer månadsprenumeration
för att testa en vecka för bara 19 kronor.
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!