Egohumanisternas sista marsch i verkligheten

De senaste åren har egohumanisterna sökt sig ut i verkligheten. De vill uppleva mångkultur och protestera mot sådant de inte förstår. Allt givetvis för att tillfredsställa det egna egot. Här följer en fallstudie med väldigt litet urval.

KRÖNIKA. Svegot har vid några tillfällen tagit upp den förträffliga boken Egohumanisterna (Logik Förlag). Boken är författad av den danske psykologen Kristian Tørning och behandlar de figurer som vi tidigare känt under exempelvis benämningen batikhäxor eller kulturmarxister. Egohumanister är ett mer målande namn då det beskriver just vad de ägnar sig åt, de är ”humanister” för den egna vinningens skull. I boken menar Tørning att egohumanismen vilar på fem dogmer: Vi har rätt att hata. Vi är moralens väktare. Vi kräver komplexitet. Vi handlar med ord. Vi vill vara världen.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Läs hela Björn Björkqvists söndagskrönika genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Använd rabattkoden svegot19 när du väljer månadsprenumeration
för att testa en vecka för bara 19 kronor.
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!