Nytt från Sentio – Sverigedemokraterna dominerar

Nyheter Idag publicerar idag ytterligare en opinionsundersökning från Sentio. Med bara någon månad kvar till valet fortsätter Socialdemokraterna sitt väljartapp och Sverigedemokraterna ökar något och är nu ohotat största parti.

VAL2018. 1911 fick Socialdemokraterna 28,5 procent av rösterna. Det är det sämsta valresultatet någonsin fram till idag och jämfört med de 21,1 som de får i senaste Sentioundersökningen som publiceras i Nyheter Idag ett bra resultat.

Vänsterpartiet går upp med hela 1,8 procent och når hela vägen upp till 12,6, ett rekord i en Sentiomätning. Sverigedemokraterna är fortfarande starka och även om ökningen från förra mätningen är blygsamma 0,1 procent står partiet som ohotat som största parti.

Raset för småpartierna fortsätter och Kristdemokraterna är långt ifrån de fyra procent som krävs för att få stanna kvar i  riksdagen. Miljöpartiet ligger precis utanför gränsen på 3,9 procent.

Medborgerlig samling, som varit relativt flitiga i valrörelsen verkar ha kollapsat helt och hamnar på knappt mätbara 0,1 procent. Intressant är även att gruppen “övriga”, där Alternativ för Sverige ingår ökar med 0,5 procent upp till 1,5. Enligt Nyheter Idag får partiet runt en procent och det kan bli aktuellt att ge partiet en egen stapel i framtiden, förhoppningsvis redan nästa mätning.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}