Sjukvårdspartiet kräver stopp för bidrag till Pride

Sjukvårdspartiet i Jönköping kräver att kommunen slutar betala ut bidrag till Pride-festivalen, något som väckt upprörda känslor hos politiker i staden.

SEXUALBIDRAG. Morgan Malmborg och Per Svenhall är är regionpolitiker i Jönköping. De är båda politiska vildar efter att han lämnat Sverigedemokraterna och kandiderar nu för lokala Sjukvårdspartiet.

I en motion på partiets hemsida kräver de att kommunen slutar ge bidrag till Pride-festivalen, en festival de kallar pervers.

 MOTION ”Stoppa bidragen till Pride”.

 Alla människor har rätt till att ha vilken sexuell läggning man vill så länge man håller sig till lagar och förordningar samt inte skadar någon annan.

Men att regionen delar ut våra skattepengar till Pride är mycket osmakligt då det förekommer perversa inslag som regionen borde ta avstånd ifrån. Är det ett normalt sätt att vuxna män kryper på marken som hundar? Deltagarna är nästan helnakna med dildos i pannan. Dessutom medförs ofta små barn utan restriktioner! 

Detta togs givetvis inte emot väl av andra politiker i Jönköping. Carina Ödebrink (S) anser Malmborg och Svenhall inte förstått att Regionen skall motverka diskriminering och fördomar, när hon pratar med Sveriges Radio.

— Så som man uttrycker sig i motionen tycker jag är synnerligen allvarligt. För det första är man inte seriös tycker jag. Man har inte förstått att Regionen som en demokratiskt styrd organisation har som ansvar att motverka diskriminering och fördomar.

Inte heller regionstyrelsens moderata ordförande Malin Wengholm håller med Sjukvårdspartiet.

— Jag står inte bakom någon del av motionen. Vi har ju beslutat att ge bidrag till pridefestivalen, och det är våran åsikt.

När Tidningen Svegot ringer upp Jönköpings kommun får vi veta att Pride-evenemanget har ansökt om ett bidrag på 40 000 kronor, pengar som har betalats ut. Varför man valde att betala ut pengarna valde kommunen att inte svara på.

Pride-festivalen i Jönköping går under namnet “Qomut” och startade 2013. Första året medverkade 1 500 personer men det har snabbt blivit större och 2017 var det runt 10 000 deltagare.

Qomut arbetar för, enligt deras hemsida, “ett samhälle präglat av mångfald och respekt för människors olikheter, lika värde och lika rättigheter” samt “att alla människor, oavsett kön, sexuell läggning, könsidentitet och/eller könsuttryck, etnicitet, trosuppfattning, funktionalitet eller ålder ska ha lika rättigheter och skyldigheter samt lika möjligheter att leva och verka”.

Rickard Nyberg är presstalesperson för Qomut och kommenterar saken såhär till Tidningen Svegot:

“Den enda kommentar jag har är att jag inte har några invändningar mot att Morgan Malmborg och Per Svanehall utnyttjar sin demokratiska rätt att uttrycka sina känslor öppet.
Vill de verka för eller emot något så är det ju alldeles utmärkt att de engagerar sig politiskt.”

Sjukvårdspartiets ställning i frågan verkar ha stöd i kommunen. Jönköping-Posten har en omröstning där man frågar läsarna ifall det är rätt att ge pengar till Pride, eller om de borde läggas på annat. I skrivande stund stödjer över 70% Sjukvårdspartiets inställning. Gå gärna in och låt Jönköpings kommun veta vad du tycker.

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!