SVT gör fejknyheter om fejknyheter

Sedan det visat sig att svenska folket de senaste åren tappat så gott som allt förtroende för traditionella medier gällande rapporteringen om invandringens negativa konsekvenser, slår medierna tillbaka: Akta er för alternativa medier!

FEJKANDET. SOM-institutet vid Göteborgs universitet undersöker regelbundet hur stort förtroende svenskarna har för mediernas förmåga att rapportera korrekt om olika ämnesområden. Det visar sig oftast att svenskarna har stort förtroende för rapporteringen om sjukvården, men väldigt litet förtroende när det gäller det som skrivs om invandringens konsekvenser.

2012 höll hela 64 procent med om påståendet att ”svenska medier berättar inte sanningen om samhällsproblem förknippade med invandring”, en siffra som hade sjunkit till 54 procent 2015, vilket är den senaste undersökning som släppts. Och den som tror (eller kan konstatera) att journalisterna ljuger har förstås heller inget förtroende: 33 procent uppgav att de har ganska eller mycket lite förtroende för medierna – fler än dem som har ganska eller mycket stort förtroende.

Gång på gång konstaterar forskarna alltså att många svenskar inte litar på journalisterna när det kommer till den viktigaste samhällsfrågan av alla. Vad gör då journalisterna? Försöker de titta kritiskt på sig själva eller rent ut av byta ut sig själva mot bättre kolleger?

Journalisterna vill byta ut läsarna

Givetvis inte. Det är inte dem det är fel på, det är de dumma svenskar som inte ansluter sig till deras kulturmarxistiska och massinvandringsälskande agenda som ska bytas ut, eller åtminstone ”läras om”. I dag skickar exempelvis Sveriges Television fram journalistprofessorn Jesper Strömbäck för att grötmyndigt förklara för den korkade ”Nisse i Hökarängen” att han ska sluta läsa och titta på alternativa medier – för då blir han utsatt för en massa fejknyheter som kan grumla hans omdöme om de goda och fina mainstream-medierna.

Nisse ska läsa så många gammelmedier som möjligt – om alla skriver ungefär samma sak kan han lugnt slå sig till ro med att det är sant, säger professorn som tidigare arbetat för Fredrik Reinfeldt och varit invandringslobbyist för Timbrosfären.

Mamma Mia. Är Strömbäck och alla journalister i MSM så korkade att de tror att det är de obildade och oupplysta som läser alternativa medier?


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!