Alternativ för Sverige censurerade på Youtube

När Gustav Kasselstrand sa det ingen annan europeisk politiker vågat säga – att enda lösningen på den muslimska terrorn är att skicka ut dem – slog censuren till.

FÖRTRYCK. I måndags lade Alternativ för Sverige upp en video på Youtube där partiets ledare Gustav Kasselstrand pratade om helgens terrordåd i Paris. Kasselstrand varnade för de tusentals islamister som befinner sig i Sverige och sa att det bara finns en lösning på problemet – att ta ifrån dem deras medborgarskap och skicka dem ut ur Sverige.

Videon fick på bara några timmar tusentals visningar med under måndagskvällen valde Youtube att ta bort klippet med hänvisning till “hets mot folkgrupp”. Youtube hotar även med att fullständigt stänga ned AFS från deras tjänst.

Kasselstrand ser dock detta som en sorts kvalitetsstämpel och i ett pressmeddelande på partiets hemsida utvecklar han sitt resonemang.

— Jag ser YouTubes censur och anklagelser om “hets mot folkgrupp” som en ren kvalitetsstämpel av mitt budskap. Det är ändå problematiskt att jag som partiledare för ett snabbt växande parti i Sverige inte tillåts föra ut mina åsikter på sociala medier. Det är inte första gången jag censureras. Min podcast Den kokta grodan blev förra året nedstängd från Soundcloud på godtyckliga grunder.

För att förhindra denna typen av censur föreslår han att Youtube och liknande företag med en monopolställning ska betraktas som allmännyttiga företag och därmed vara förhindrade att blockera användare på grund av åsikter, likt el- och vattenbolag.

— Förvägras man rätten att synas på sociala medier finns inte heller några jämförbara alternativ – det existerar ett naturligt monopol. Vi anser därför att YouTube och andra sociala mediejättar med monopolställning ska betraktas som allmännyttiga företag och regleras på det sättet. Vi behöver en yttrandefrihetslag på internet där de stora sociala medieföretagen förhindras från att stänga ned användarkonton på grund av deras åsikter. Vänsterextremisternas hot och påtryckningar mot sociala medieföretag skulle i en handvändning bli helt uddlösa.

Den aktuella videon finns fortfarande tillgänglig, exempelvis på Vimeo.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}