Är det våra unga som kommer få ta fajten?

Dominansmisshandlar, rån och sexbrott är vardag för unga i Sverige och Europa. Detta kan inte förnekas och trenden är tydligt: det kommer bara bli värre. Men det kommer att komma en reaktion förr eller senare, det gör det alltid. Frågan är om det är de vuxna, eller ungdomarna, som kommer att ta fajten?

Det är inte så att alla svenska ungdomar går igenom en skärseld varje dag i skolan eller på fritiden. Men att hot, våld och sexuella trakasserier är vardag för många är ändock sant. Mycket beror på var i Sverige man bor och hur den demografiska situationen just där ser ut. Det vi vet är att demografin spelar en avgörande roll i ekvationen. Det vi också vet är att det är de unga svenskarna som är offren i sammanhanget.

Saken är den att detta inte kan fortgå i all evighet. Till sist kommer vi fram till en brytning där något måste hända. Hur nära i tiden den ligger vet vi inte, antagligen lite olika beroende på de människor som bor och lever just där och då. Kanske är det riktigt nära på ett ställe, men åratal bort på ett annat. Det vi kan vara helt säkra på är att det kommer att ske. Det finns nämligen inget alternativ eftersom det som råder över detta är fundamentala instinkter som är kodade i våra gener. Frågan är dock om det är vi vuxna, eller de unga, som kommer att vinna äran.

Det här är en artikel från Svegot Plus. För att läsa den måste du logga in eller lösa en prenumeration.

Svegot Plus

Betala per månad
kr 99
00
Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp

Svegot Plus

Betala för ett år
kr 995
00
Årsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Populärast

Vän av Svegot

För dig som vill stötta extra
kr 499 Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}