Via vinterbad tillbaka till naturen

I helgen var jag med om något närmast religiöst, ytterligare en gång. En vandring in i skogen, en värmande brasa och ett minst sagt avkylande bad rensade min kropp och själ på ett sätt jag hade önskat men inte riktigt vågat hoppas på.

NATURLIGT. Jag har tre-fyra kläder på mig. Linne, tröja, en tjock tröja och över det en jacka. Jag har rejäla kängor och handskar och givetvis mössa. Ändå huttrar jag. Vår lilla eld har inte börjat ge någon värme än. Jag blickar ut över sjön vi snart ska bada i. Ingen is förutom precis vid strandkanten. Det kommer göra det lättare att gå i. Men ändå…

Jag får erkänna att även om jag är en jämförelsevis van vinterbadare så ser jag inte fram emot att gå i vattnet. Det är inget konstigt med sådana tankar, det är faktiskt därför jag vill bada. För att göra sådant man inte vill. Utsätta sig för lidande. Härda sig. Vänja mitt väsen vid att inte bara göra sådant som känns lätt och bekvämt. Det blir lätt en vana. En vana som den moderna människan tagit till sig. Vi undviker sådant som är jobbigt, svettigt, tungt eller kallt. Nu är vi på väg att tappa bort oss själva helt framför datorskärmar. I låtsasrelationer. Allt för få saker är på riktigt, och detta är ett undantag.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}