Polisen sätter stopp för kommunens vaktstyrka i Staffanstorp

Polismyndigheten Polisregion Syd har i ett förhandsbesked visat sig mycket negativ till den kommunala vaktstyrka som Staffanstorps kommun byggt upp. De hävdar att det inte föreligger något behov av den. Därför kommer inte polisen ge det tillstånd som behövs för att fortsätta verksamheten.

TRYGGHET. Som TIdningen Svegot tidigare berättat har man i Staffanstorp kommun tröttnat på att vänta på poliser som aldrig kommer, därför skapade man sin egen vaktstyrka under ledning av en före detta polis, Emma Björk.

Men det är fortfarande polisen som ger tillståndet för verksamheten och nu verkar det som att myndigheten inte kommer att förnya det. I ett förhandsbesked från polisen skriver de att “lokalpolisområdet är av uppfattningen att ordningsstörningarna minskat i kommunen som helhet och i nuvarande förordnandeområde i synnerhet”. Därför föreligger inget särskilt behov, utöver det som anses vara normalt.

På Staffanstorp kommun är man inte nöjda och det är ord och inga visor från Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M).

Detta är en artikel från Svegot Plus
Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}