Miljöpartiet vill omlokalisera den som inte vill ha mångkultur

Inför budgetförhandlingarna i Eslöv i måndags kom ett antal förslag från Miljöpartiet. Bland annat ville man införa ateism i skolan och se till så att den som inte vill ha mångkultur kan flytta från kommunen.

EXTREMISM. Genom ett kommunalt medborgarutbytesprogram ska man se till så att personer som inte vill bo i den mångkulturella kommunen flyttar därifrån. Ordförande för den lokala avdelningen, Lars Ahlfors, säger till lokaltidningen:

– Det måste till radikala förslag för att få till en förändring. I grunden handlar allt om att vi står upp för mångfald och allas lika värde. Vi frågar oss istället när det blev en rättighet att vara främlingsfientlig?

Partiet vill också att det ska förtydligas att den som är anställd av kommunen är förpliktigad att stå upp för mångkultur. Går man inte med på det så ska det vara en grund för uppsägning.

Skolan bör också ställas om till ateism, menar man. Inget inom skolan ska få ha anknytning till religion och man ska heller inte få ledigt på grund av kulturella eller religiösa skäl. Detta skulle också innebära att jullovet försvinner:

– Det har varit kontroverser gällande muslimer som ska få ledigt för att fira Eid eller judar för att fira Chanukka. Om skolan är ateistisk så finns inte de problemen, då blir det lika för alla.

Socialdemokraterna i Eslöv reagerade mot förslagen:

– Det är svårt att hålla sig seriös till det, det är många märkliga förslag. Jag tycker budgetförslaget bär på ett totalitärt och antidemokratiskt tankegods med fokus på stora tvångsåtgärder mot medborgarna.

Men Ahlfors försvarade partiets antidemokrati:

– Det kan bli aktuellt med tvångsåtgärder om man inte delar definitionen av mångkultur som kommunen satt upp. Det kan uppfattas som kontroversiellt.

Förutom förslagen ovan vill partiet också att all information från kommunen ska finnas tillgänglig på de fem största språken (mandarin, spanska, engelska, hindi och arabiska), att kommunen ska bli bäst på E-sport samt införa bilfria zoner (med mera). På frågan om förslagen är allvarligt menade svarar Ahlfors:

– Det är fullständigt allvarligt menat.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}