Gata i Solna måste byta namn – döpt efter kvinnlig “nazist”

– Häpnadsväckande vilken makt nationalsocialismen besitter än i dag

När en rabbin var på besök för att tala på Karolinska i Solna såg han namnet på en gata där: Astrid Cleves gata. Till SVT sa han:
– Jag blev var chockad när jag såg hennes namn på guidetavlor och gatuskyltar över hela Karolinska området.

NS-MAKT. Varför rabbin blev chockad? Astrid Cleve var “nazist” och hon hade mage att fortsätta vara det efter 1945. Faktiskt var hon det ända fram till sin död 1968. Judiska organisationer klagade högljutt på namnvalet och nu har Solna stadsbyggnadsförvaltning bestämt sig för att de vill byta namn på gatan. De menar att “lämpligheten kan ifrågasättas”.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Det verkar onekligen som om gårdagens nationalsocialism fortsätter att ha makt över vår värld. Man undrar om Hitler själv ens kunnat drömma om den påverkan han utöver på vår samtid. Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!