Fritt fram att plocka bort valsedlar i Sverige

– Förundersökning mot kvinna som erkänt på sociala medier nedlagd

Kammaråklagare Klara Dahlström har lagt ner förundersökningen mot en kvinna som på sociala medier berättar om hur hon i samband med riksdagsvalet plockade bort röstsedlar för vissa partier. Åklagaren hävdar att brott inte går att styrkas.

DEMOKRATUR. Kvinnan har på social medier berättat att hon besökte två vallokaler i Boden (där hon inte är folkbokförd) och tog bort valsedlar för Alternativ för Sverige, Nordiska motståndsrörelsen och Sverigedemokraterna. Att nationalisters politiska motståndare gör så är inte ovanligt, och heller inte olagligt har vi nu fått lära oss. Kammaråklagre Klara Dahlström säger till Norrländska socialdemokraten:

– Att ta valsedlar är inte otillåtet. Det får man ju göra, det får alla som röstar göra, utan det handlar om man har påverkat eller inverkat på röstningen. Det har man inte kunnat visat att det har skett.

Det går inte att sluta sig till annat än att åklagaren inte bryr sig, eller kanske till och med sympatiserar med gärningen. Kommentaren är ju bisarr, alla som röstar får ta valsedlar… Vi har en kvinna som erkänt att hon tagit bort valsedlar, vilket definitivt inverkar på röstningen, utan att det får konsekvenser. Det är tydligt vilken signal som skickas. Ta bort röstsedlar om ni vill, så länge det är ”rätt” valsedlar.

Om detta är demokrati så vill i vart fall jag inte ha med den att göra. Om du fortfarande har förtroende för valsystemet och svenskt rättsväsende är frågan: vad är det för fel på dig.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!