Kristoffer “Hugin” dömd för hets mot folkgrupp

Idag kom domen mot internetprofilen Kristoffer “Hugin”. Han var åtalad för flera fall av gummilagen hets mot folkgrupp efter att bilder publicerats av hans profil på Facebook samt den ryska motsvarigheten VK. Läs och hör intervjun nedan.

VÄRDEGRUNDSBROTT. Egentligen hade åklagaren ett tufft mål framför sig. Det skulle för det första bevisas att Hugin postat de aktuella inläggen, och det skulle även bevisas att dessa inlägg uppfyller kraven för hets mot folkgrupp. Då inläggen postats i privata grupper och därmed inte fått särdeles stor spridning var det länge tveksamt hur Göteborgs Tingsrätt skulle döma. Ur domen:

Detta är en artikel från Svegot Plus
Hugin själv är förvisso inte förvånad eller speciellt skakad efter domen, men han tycker den är felaktig. Hör själv, om du har plus-medlemskap! Vet mer! Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}