Den blå vågen blev en krusning i USA

– Demokraterna har lite att fira, men kanske är det en pyrrhusseger

Efter att rösterna är räknade står det klart att kongressen är delad. Medan republikanerna håller och stärker greppet om senaten så vinner demokraterna representanthuset. Om vi ska tolka det efter mediernas narrativ så handlade valet om Trumps presidentskap och därmed en fjäder i hans hatt. Kanske är det också en rejäl pyrrhusseger för demokraterna.

USA/ANALYS. Läste man gammelmedia i USA och Sverige så var det i princip klart att demokrater skulle storma fram och ta över hela kongressen – en blå våg skulle svepa över Washington DC (demokrater är blå, republikaner är röda). Visst, en och annan brasklapp i form av “somliga mätningar visar att republikanerna kan bibehålla sin knappa majoritet i senaten” fanns med. Men i allt väsentligt var det klackarna i taket för nu kom vänstern på bred front. Så blev det inte. Nu kommer man hissa demokraterna i alla fall, och dissa Donald Trump. Men det är de facto inte förenligt med verkligheten.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Efter nattens val visar det sig att presidenten sitter säker och kanske är det till och med demokraterna som förlorar, genom att vinna. Vet mer! Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}