Ryskt förlag följer rysk lag – blir nyhet i Sverige

Ett ryskt förlag som översatt och gett ut en barnbok av två italienska barnboksförfattarinnor utelämnade en sida (som lämnades blank) på grund av ryska lagstiftning. Detta plockades upp av gammelmedia.

HBTQ-LOBBYN. När barnboken ”Godnattsagor för rebelltjejer: 100 berättelser om fantastiska kvinnor” gavs ut i Ryssland så lämnades en sida blank. Barnboken, som syftar till att berätta om kända kvinnors liv (Astrid Lindgren bland andra) har blivit en bästsäljare och översatts till många språk.

I Ryssland finns en lag som förbjuder spridande av propaganda för “icketraditionellt sexuellt umgänge” till barn: det är alltså förbjudet att uppmuntra till homosex och dylikt, eller föra fram idén om att denna typ av “relationer” är likvärdiga eller bättre än den livsbringande heterosexuella relationen mellan en man och kvinna.

I barnboken finns en berättelse med som handlar om transpersonen Coy Mathis

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vet mer! Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!