Stockholms stad “avbokar” Alternativ för Sverige från Kungsträdgården

Kasselstrand: "Vi tänker inte låta oss tystas!"

Alternativ för Sverige hade bokat hela Kungsträdgården i Stockholm för sin stora valfinal. Nu har Stockholms stad plötsligt valt att avboka partiets evenemang och påstår att Alternativ för Sverige vill “skada demokratin”.

FULSPEL. Det skulle bli finalen på Alternativ för Sveriges återvandringsturné. Hela Kungsträdgården var bokad och partiet har utlovat en fullspäckad dag med underhållning, tal och internationella gäster.

Idag beslutade dock Stockholms stad att ta tillbaka bokningen, på grund av att en av partiets företrädare anmälts för hets mot folkgrupp vid ett torgmöte i Malmö igår, söndag.

Finansborgarrådet Karin Wanngård säger att partiet inte är välkommet eftersom de “aktivt hetsar mot stockholmare”.

— Stockholmarna har rätt att känna att vi står på deras sida och en organisation som aktivt hetsar mot stockholmare är inte välkomna att ta stadens och stockholmarnas resurser i anspråk.

Vidare menar hon, utan att förklara hur, att Alternativ för Sverige vill skada Sveriges demokrati.

— Våra lokaler och anläggningar ska inte användas av dem som vill skada vår demokrati. Detta gäller lika oavsett vilken antidemokratisk eller extrem politisk inriktning man stödjer.

Detta är en tvärvändning då Stockholms stad tidigare, via sitt twitterkonto förklarat att Kungsträdgården är en offentlig plats och att staden har “ytterst begränsade möjligheter” att neka arrangörer tillstånd.

Det verkar som att en av dessa “ytterst begränsade möjligheter” var en simpel misstanke om hets mot folkgrupp.

Partiledare Gustav Kasselstrand meddelar att han inte tänker låta sig tystas och uppmanar nu alla som tänkt komma på valfinalen att helt enkelt komma dit ändå.

Via partiets facebook-sida kommer man med samma uppmaning:

Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson kommenterar

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!