Brandkatastroferna och det politiska ansvaret

I dessa tider av alarmerande skogsbränder undrar många vem som egentligen bär ansvaret. Så även Björn Björkqvist.

BRANDRÖK. Det är en varm sommar och det är valår. De flesta politiker har semester så lite förstrött lägger de på sin höjd ut någon enstaka åsikt på Twitter, men annars är det ganska lugnt. I vanliga fall. Men det brinner också. Det brinner rejält runt om i våra skogar. Skogsbränder kombinerade med valår är inte optimalt. Medan skogsägarna ser värden för mångmiljonbelopp gå upp i rök och människor tvingas lämna sina bostäder, används bränderna i det politiska spelet.

Somliga politiker har åkt dit för att hänga med räddningspersonal. Somliga andra har ställt upp som frivilliga. Samtliga har sett till att deras närvaro har blivit känd. Andra har suttit hemma vid den trygga datorn, eller via mobilen från semestern utomlands, och kritiserat att de som tagit sig till de branddrabbade områdena inte gjort mer. Det är valår. Allt detta är väntat. Politiskt aktiva är i grund och botten ganska primitiva figurer och när det drar ihop sig till valår blir de som treåringar som måste bråka, luras och kasta sand.

Debatten pågår också om vems fel det är att det brinner i våra skogar.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}