Kasselstrand: “Nationalismen är kärlek”

Talar ut i lång intervju

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand talade på lördagen ut i en lång intervju med Swebbtv, där han bland annat slog fast:
– Vi behöver färre dialogpoliser, fler batongpoliser.

TYDLIGHET. I sedvanlig stil var Alternativ för Sveriges, AFS, partiledare Gustav Kasselstrand väldigt tydlig när han diskuterade alla möjliga frågor med Swebbteves intervjuare Mikael Willgert. Kasselstrand inleder med att tala om att han tror att vi just nu är inne i en omvälvande period.

– Absolut, defintitivt. Och jag tror att det går mycket fortare än många människor har förstått, för man ser inte förändringar från dag till dag. Men om man bara blickar tillbaka några år så ser man ju en enorm förändring i vilket samtal vi har i landet och hur de etablerade partierna försöker tackla det här, så jag tror stenhårt på att det sker en mycket stor förändring just nu och att vi lever mitt inne i den, säger Kasselstrand.

Efter en kort bakgrundspresentation, där vi bland annat får veta att Gustav Kasselstrand har en examen i nationalekonomi från Handelshögskolan i Göteborg, går partiledaren all in och slår bland annat fast att moderaterna borde be om ursäkt för vad som hände under Reinfeldt-tiden, att Expo helt tappat sin makt och sitt inflytande (“ingen bryr sig om vad de skriver längre”) och att den svenska riksdagen är helt korrupt.

Rätt kompetens och kvalifikationer

– Är du bara tillräckligt lojal behöver du inte ha rätt kompetens eller rätt kvalifikationer, säger Kasselstrand.

Han förklarar vidare att Alternativ för Sverige i syfte att motverka korruption förespråkar en minskning av antalet riksdagsledamöter från dagens 349 till 149, då han menar att detta skulle ge folket bättre koll och göra sittande riksdagsledamöter mer ansvariga. Vidare förespråkar partiet också platt skatt, det vill säga att alla oavsett inkomst ska betala en skatt på 20-25 procent, samt allmän värn- eller civilplikt för alla medborgare. Kasselstrand är också skeptisk till friskolor – i alla fall om de är muslimska:

– Jag har inget emot religiösa friskolor om de är kristna. Muslimska religiösa friskolor ska inte tillåtas, säger Kasselstrand, och hänvisar bland annat till svenskt kulturarv.

Han får en fråga om nationalismen är bra eller dålig, och konstaterar att det beror som allt annat på hur den tillämpas, men konstaterar:

Nationalismen en stark och positiv kraft

– I sin ursprungliga form är nationalismen en stark och positiv kraft. Det handlar om kärlek för mig. Kärlek till andra människor som man kanske inte träffat tidigare, men som man kan identifiera sig med för att vi delar gemensamma värderingar och ett gemensamt ursprung.

Vad gäller den galopperande kriminaliteten och allmänna dysfunktionaliteten i Sverige är svaret för AFS som bekant återvandring. Detta är inte så komplicerat som våra politiker vill få oss att tro, menar Gustav Kasselstrand. Den senaste tidens skjutningar och laglöshet i bland annat Malmö kommenterar han enligt följande:

– På kort sikt måste vi bemöta detta med väldigt hårda tag. Färre dialogpoliser och fler batongpoliser. … Det handlar om att visa vem som bestämmer. På lång sikt är enda lösningen återvandring.

 

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}