Insamlingen åt Bernt Herlitz ett fulfinger åt makten

En dryg halvmiljon visar på kampvilja

När Region Gotland gav sig på tandhygienisten Bernt Herlitz, hyrde in superdyra advokater och Arbetsdomstolen dömde Herlitz att betala rättegångskostnader på nästan en halv miljon kronor, hände något alldeles fantastiskt.

VI SLÅR TILLBAKA. På onsdagseftermiddagen 4 juli kom Arbetsdomstolens dom –  Bernt Herlitz dömdes för sekretessbrott och hans arbetsgivare Region Gotland ansågs vara i sin fulla rätt att avskeda honom. Inom en månad skulle han betala båda parternas rättegångskostnader på totalt 475 000 kronor. Detta är anarkotyranni (staten skapar anarki och straffar sedan dem som påpekar och protesterar mot det) i sin vidrigaste form.

Bernt Herlitz hade i sitt arbete som tandhygienist uppmärksammat att många av de afghanska män som sa sig vara under 18 år hade fullt utväxta visdomständer och fullt utvecklade tandrötter – ett tydligt tecken på att en person är över 18 år. Han hade haft 20-30 afghanska patienter och gjorde bedömningen att 80 procent av dem var vuxna. Personalen på tandvårdskliniken diskuterade detta livligt i fikarummet ända tills chefen sa åt dem att sluta.

Migrationsverket uppmanade Herlitz att anmäla

På Politikerveckan i Almedalen för två år sedan gick Herlitz och hans fru till Migrationsverkets tält och hörde juristen Åsa Carlander Hemingway tala om hur extremt viktigt det är att de asylsökandes rätta ålder fastställs, eftersom det annars kan leda till att vuxna män placeras på boenden för barn vilket i en del fall har slutat med våldtäkter på de yngre pojkarna.

Efter seminariet gick makarna Herlitz fram till Carlander Hemingway och rådfrågade henne. Borde Bernt anmäla till Migrationsverket de fall där han misstänkte att personen ifråga ljugit om sin ålder?


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer
DIREKTSÄNDNING 09:00 - 11:00: Morgon med Svegot Lyssna och chatta här

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!