Vi är många, vi är starka!

Torsdag kväll. Vi har nu passerat halvtid i Almedalen om jag tittar noga i kalendern. I mitt huvud är det dock väldigt svårt att avgöra om vi varit här i ett dygn eller en månad eller en hel livstid. Intryck flyter ihop med varandra, tiden stannar och rusar på samma gång.

INTRYCKSÖVERFLÖD. I förrgår tillbringade jag mer eller mindre hela dagen med SVT på olika sätt, kändes det som. Jag och Daniel Friberg var inbjudna till en dokumentär om vår tid som Sysops för BBSer. Det låter troligen som rena grekiskan om man inte var med, men väldigt förenklat kan man säga att det var föregångaren till internet. På den tiden var jag en glad och stolt (och väldigt ung) antirasist, medan Friberg hade mer eller mindre samma åsikter som han har nu.

Våra vägar korsades i BBS-världen och att vi över två decennier senare sitter sida vid sida och delar samma åsikter känns som ett sådant märkligt sammanträffande att man knappt tror det är sant. Dokumentärfilmaren var, som de så ofta är, väldigt trevlig och pratig. Jag har för länge sedan slutat förvänta mig någon form av ärlighet från dessa människor så vi får väl se hur resultatet blir. Om det blir något annat än en sönderklippt soppa kommer jag att bli positivt överraskad.

Vit makt?

På tal om SVT så hade jag en ganska lång diskussion med att annat kamerateam som är här nere och följer meningsfränder. Jag noterade att när de pratade om våra åsikter använde de ofta ordet “vit makt”, vilket jag kraftigt ifrågasatte. Vad menar man egentligen med det? Vit makt insinuerar ju att vi vita svenskar på något sätt vill utöva makt över andra folk. Sällan eller aldrig har jag träffat på en nationalist som resonerar så. Vi vill helt enkelt vara i fred och att andra folkgrupper stannar i sina länder. Inget hat. Ingen vilja att döda. Inga kedjor eller slavpiskor. Men detta verkar konstigt nog inte riktigt ha gått fram till SVT. Kanske inte så förvånande, om vi inte är onda demoner faller ju hela korthuset.

Nåja, efter allt för mycket SVT i förrgår drog jag mig hem mot sängen väldigt tidigt. Jag såg en kille som hade mc-taxi och frågade om han kunde köra mig. Det kunde han, för han kände igen mig och var en frände.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}