“Barn har rättigheter, det har inte föräldrar”

Ekonomi- och familjepolitik på Alternativ för Sveriges möte

På Kristdemokraternas dag passade Gustav Kasselstrand på att deklarera att KD är slut som parti, och att det är patetiskt att Ebba Busch Thor talar om att ge brödsmulor åt Sverigedemokraterna med tanke på att hon leder ett parti som är en tiondel så stort som SD.

ALMEDALEN2018. Med sedvanligt hög energi intog Gustav Kasselstrand för sjätte dagen i rad Donners plats i Visby. Publiken växer för varje dag som går och applåderna rungar starka.

– Kristdemokraterna är ett parti som, om man ska vara brutalt ärlig har missat öppet mål i 20 års tid, som aldrig har vågat ta tag i någon kontroversiell fråga. Ett mellanmjölksparti som hade chansen att profilera sig som ett starkt konservativt parti, vilket vi hade behövt för 30 år sedan. Men KD valde att bli som alla andra och därför är deras existensberättigande i dag nära noll. I stället för att göra straffsparksmål gör de hela tiden självmål.

– Och vad kommer de med för utspel i dag på sin egen dag? Att de är emot mer kvotering i föräldraförsäkringen – vilket de föreslår varje år.

Dagens utfrågning rörde AFS ekonomiska politik. Joakim Isheden intervjuade den ekonomiskpolitiske talespersonen Per Sefastsson som började med att berätta att de flesta svenskar tror att de betalar omkring 30 procent i skatt när det i själva verket är 50 procent:

Svenskarna ska inte förstå skattesystemet

– Det svenska skattesystemet är krångligt av en orsak – politikerna vill inte att svenska folket ska förstå hur mycket de betalar i skatt. Det var därför man införde arbetsgivaravgifter, en summa som inte syns i lönespecifikationen. Det vill vi ändra på!

– Vi vill införa en platt skatt i stället för den progressiva vi har i dag. Om jag tjänar tio gånger mer än någon annan ska jag förstås betala tio gånger så mycket i skatt – men inte mer än det.

Per Sefastsson förklarade också att det i deras Sverige inte ska ges socialbidrag till några utländska medborgare och att det ska krävas en motprestation för alla.

– Ingen ska kunna leva på socialbidrag utan att samtidigt utföra arbete. Det kan vara beredskapsjobb av olika slag, jobb som inte hade blivit utförda annars.

Kontanterna måste finnas kvar

Han tog också upp det krig mot kontanterna som politiker och banker är i full färd med.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}