Migrationsdomstolen tillämpar inte gymnasielagen: “Den är för dålig”

Regeringen och Centerpartiets nya lag om att låta 9 000 vuxna män utan asylskäl stanna i Sverige blir tandlös då Migrationsdomstolen i Malmö nu kommit fram till att den inte går att tillämpa, eftersom den är så dåligt skriven.

MIGRATION. Nyligen klubbade Sveriges riksdag igenom en lag som innebar att ungefär 9 000 vuxna afghaner utan asylskäl skulle få möjlighet att stanna i Sverige om de började studera på gymnasiet. Lagrådet kritiserade lagförslaget i skarpa ordalag och menade att ”gränsen här har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas.” Detta stoppade inte regeringen, Vänsterpartiet och Centerpartiet från att klubba igenom lagen som initialt beräknas kosta de svenska skattebetalarna minst två miljarder kronor, en nota som väntas stiga med tiden.

Sex dagar till lagen underkändes

Men det är inte bara lagrådet som sett igenom den inkompetent utformade lagstiftningen – nu kommer nästa smäll för egohumanisterna i regeringen. I dag meddelade nämligen Migrationsdomstolen att man inte kommer att tillämpa lagen:

“Migrationsdomstolen i Malmö har i dag avgjort ett mål om uppehållstillstånd med stöd av den nya lagstiftning om tillstånd på grund av gymnasiestudier som trädde i kraft den 1 juli 2018. Domstolen har efter en så kallad lagprövning funnit att beredningen av lagförslaget i den del det avser sänkt beviskrav för identitet varit så bristfällig att lagstiftningen i denna del inte får tillämpas. I stället gäller det normala beviskravet som innebär att identiteten ska vara klarlagd.”

Det tog alltså sex dagar från det att lagen trädde i kraft innan den underkändes i domstol. Regeringen och Centerpartiet vägrade lyssna på lagrådet, och i stället drev man igenom en lag som domstolarna omöjligt kan följa utan att äventyra Sveriges ansvar för säkerheten inom Schengen.

Maria Ferm från Miljöpartiet tycker att Migrationsdomstolen inte alls ska utreda de vuxna männens identiteter, utan ge dem uppehållstillstånd ändå. Som tur är så verkar jurister ha ett mer långtgående konsekvenstänk än moderna politiker.

Chefsrådman Fredrik Löndahl, som varit domare i målet, säger till TT att gymnasielagen nu blir tandlös:

— De allra flesta som berörs av den här lagstiftningen har inte möjlighet att styrka sin identitet för att göra den sannolik och med det här synsättet innebär det då att lagstiftningen i de allra flesta fall inte ska tillämpas, så man får inte uppehållstillstånd med de här reglerna.

Inkompetenta politiker överkörda

Vi var många som, med rätta bör tilläggas, upprördes över att den här lagen klubbades igenom. För även om den bara utgör en ytterst liten del av problemet med massinvandringen och folkutbytet, så blev den symbolisk: 9 000 män som saknade asylskäl skulle överösas med skattemiljarder medan svenskarna ser sjukvårdsköerna växa, polistätheten minska och skatterna öka.

Det är glädjande att Migrationsdomstolen nu fattat det här beslutet, och det ska bli intressant att se vad regeringen Löfven ska svara med. Tiden fram till valet är knapp, så de lär inte kunna få igenom någon ny lagstiftning, utan blir nu sittande med skägget i brevlådan. Samtidigt kanske man var medveten om lagens uselhet hela tiden – inte minst borde man ju varit det efter lagrådets kritik – men genomförde den ändå för att blidka en intern opinion, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Nu kan de sitta där och säga att de “faktiskt försökte”, men att de där dumma juristerna som fått sitt jobb genom utbildning och kompetens i stället för genom nepotism och statsfinansierat bondfångeri satte käppar i hjulen för dem. Alltid lurar de någon.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!