Partiledarnas tal till nationen – Gustav Kasselstrand

Svegot recenserar Alternativ för Sverige

När AFS partiledare sätter sig ner framför kameran för att tala till nationen har han så mycket på hjärtat att det nästan blir omöjligt att ta in alltsammans. Men så blir det förstås när de flesta inte har en aning om vem man är, och man har så mycket att förmedla. Hur som helst är detta det viktigaste av alla tal till nationen jag har sett.

VAL2018. Gustav Kasselstrands tal till nationen är så fullspäckat med information att man nästan däckar. På fjorton minuter drar han igenom Alternativ för Sveriges, AFS, partiprogram och levererar det ena löftet efter det andra. Om jag hade fått välja hade jag hellre hört honom fokusera på den viktiga punkten – återvandringen.

Missförstå mig rätt. Gustav Kasselstrand gör en strong insats i sitt tal till nationen (som givetvis inte är en del av SVTs satsning utan en egen produktion), men jag tycker att han försöker få med för mycket. Visst, har man en enda chans att förklara för svenska folket att man har ett fullödigt partiprogram kan det vara frestande att försöka dra igenom så mycket som möjligt, men jag tror att Kasselstrand hade tjänat på att fokusera på återvandringen och varför den är så livsviktig för Sveriges överlevnad.

Jag tycker dock mycket om hans inledning:

– Det här talet riktar sig inte till lobbyister, journalister, politiker utan till det svenska folket.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}