En europeisk axel mot illegal immigration tar form

Italien, Österrike och Tyskland gör gemensam sak

I ett oväntat utspel i Berlin förklarade Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz att Italien, Tyskland och hans eget Österrike kommer samarbeta för att bekämpa illegal immigration.

DEN NYA AXELN. Samtidigt som Angela Merkel återigen manar till “tolerans” och menar att massinvandringen till Europa är ett “lackmustest” för kontinentens framtid, går hennes inrikesminister, Horst Seehofer (från det bayerska partiet CSU), ut och förklarar att han nu ingått en allians med sina ministerkolleger, Italiens Matteo Salvini (Lega) och Österrikes Herbert Kickl (FPÖ), för att bekämpa illegal immigration.

Öppet trots mot Merkel

Att Österrike och Italien ingår ett samarbete på ministernivå är naturligt. Att Tysklands inrikesminister däremot gör det är mer sensationellt. Seehofer är inbegripen i en konflikt med Angela Merkel angående migrations- och flyktingpolitiken, vilken nu fördjupas när han öppet väljer sida.

Seehofer har tidigare försökt få igenom en praxis att alla flyktingar som kommer till Tyskland från ett annat EU-land omedelbart ska förpassas ur landet (som Dublinförordningen föreskriver), men detta har avvisats av Merkel.

Angela Merkel och hennes regering har också vägrat att samarbeta med Alternativ för Tyskland av de vanliga skälen. Att hålla fast vi den linjen


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

SKAFFA SVEGOT PLUS NU

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!