Tommy Robinson flyttad till fängelse med över 70 procent muslimer

Stor oro för medborgarjournalistens säkerhet

På onsdagskvällen kom uppgifter om att den fängslade islamkritikern och yttrandefrihetskämpen Tommy Robinson flyttats till ett så kallat “högsäkerhetsfängelse” – med över 70 procent muslimer. Flera bedömare befarar att detta är att jämställa med ett dödsstraff.

UTOMRÄTTSLIG AVRÄTTNING. – Han är väldigt tuff och har varit med om det mesta, men jag har aldrig hört honom låta så orolig och nervös, säger Robinsons närmaste medarbetare Caolan Robertson i en intervju med Alex Jones som sändes i kväll.

Caolan Robertson.

Alex Jones har en populär talkshow på alternativmediesajten Infowars, där Robertson alltså ställde upp för en intervju på onsdagskvällen för att berätta vad som hänt.

– Tommy vill att alla ska veta vad som har hänt, han vill att alla ska få veta sanningen om något skulle hända honom.

Tommy Robinson greps 25 maj, då han filmade och rapporterade utanför en rättssal i Leeds, där ännu en i den till synes ändlösa raden av brittiska groomingrättegångar pågick. Det handlar alltså om muslimska våldtäktsligor som lurar/tvingar in vita brittiska flickor i sexslaveri genom att förse dem med sprit och droger och sedan utsätta dem för utpressning.

 

Dömdes i en summarisk rättegång

Mitt under Tommy Robinsons liverapport på Facebook dök ett antal poliser upp, grep honom och kastade in honom i en polisbuss. Eftersom han vid tillfället hade en villkorlig dom över sig, för ett snarlikt “brott”, fann en domare honom snabbt skyldig till domstolstrots och dömde honom till 13 månaders fängelse i en sluten och summarisk rättegång. All medierapportering kring fallet förbjöds.

Det har sedermera framkommit ett flertal underliga omständigheter, bland annat ska Robinson inte ha fått tillgång till sin egen försvarsadvokat.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

SKAFFA SVEGOT PLUS NU

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!