Tommy Robinson gripen av polisen – igen

Greps utanför rättssal för "fridsstörande beteende"

Robinson befann sig på fredagen utanför en rättssal där ännu en groomingrättegång pågår. Den före detta English Defence League-ledaren sände live på Facebook när polisen plötsligt dök upp.
– Fixa en advokat. Det här är löjligt, jag har inte sagt ett ord, inte gjort någonting, säger Robinson när polisen stuvar in honom i en polisbuss.

GRIPEN. Det hela utspelade sig utanför Crown Court i Leeds, där det enligt Tommy Robinsons egna uppgifter pågår en våldtäkts/groomingrättegång mot 29 personer, av vilka 8 bär namnet Muhammed. Robinson uppger också att dom ska avkunnas i målet under fredagen, något som representanter för domstolen förnekar.

På Tommy Robinsons egen livestream på Facebook kan man se hur den före detta EDL-ledaren konfronterar flera misstänkta utanför domstolen, vilket männen blir mycket provocerade av.

– De verkar inte särskilt ångerfulla, eller hur? säger Robinson.

I övrigt är det till en början ganska lugnt och flera personer hälsar glatt på Robinson, en del vill också ta selfies med honom. Han uppmanar alla som tittar att dela klippet så mycket som möjligt:

– 9000 som tittar, låt oss komma upp i 10 000, fortsätt dela. Låt alla få veta att sådana här rättsfall pågår varje vecka, överallt i vårt land. Varje vecka och då har de inte ens skrapat på ytan vad gäller antalet män… Ta Rotherham till exempel, där 1400 barn misstänks ha våldtagits – de har dömt typ tio personer. Tio!

Robinson är uppenbart orolig för de många poliser som cirkulerar runt honom medan han sänder, och det verkar som att han har på känn att något kan hända. Och mycket riktigt, efter en dryg timmes livesändning kommer ett par stadiga poliskonstaplar fram och förklarar att han är gripen misstänkt för “fridsstörande beteende”.

– Innehållet i det du livestreamar utgör en fridsstörning, förklarar polismannen, varefter en synbart upprörd men trots allt samlad Tommy Robinson förs bort från platsen.

– Fixa en advokat. Det här är löjligt, jag har inte sagt ett ord, inte gjort någonting, säger Robinson när polisen stuvar in honom i en polisbuss.

– De påstår att jag uppviglar folk, på vilket vis då? Detta är yttrandefrihet, det är så här det ser ut.

Innan sändningen bryts konstaterar Tommy Robinson att gripandet är extra allvarligt för hans del, då han är villkorligt frigiven.

UPPDATERING 17.25: Flera källor, däribland frilansjournalisten Lauren Southern, som är god vän med Robinson, och Breitbart uppger att en domare under eftermiddagen upphävt Tommy Robinsons villkorliga frigivning, och att han därför nu kommer att tvingas avtjäna 13 månaders fängelse.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}