Sommarfesten blir årets trevligaste tillställning för svenska nationalister

Det fria Sverige skapar plattformar för nationella svenskar att nätverka

Efter ett drygt halvår är Det fria Sverige landets största nationalistiska förening med en bit över 1000 medlemmar, och förutom arbetet med Tidningen Svegot har även de lokala och regionala träffarna nu börjat ta fart på allvar. Snart är det också dags för årets stora sociala tillställning från föreningen, och biljetterna är snart slut.

DET FRIA SVERIGE. Den 28 juli anordnar föreningen Det fria Sverige sin sommarfest, något som är tänkt att bli ett årligen återkommande evenemang. Nu är biljetterna snart slutsålda, trycket på att få vara med vid denna första upplaga har slagit alla våra förväntningar, men som föreningens ordförande vill jag ändå ta tillfället i akt att berätta om sommarfesten och varför jag tycker att den typen av tillställningar är så viktiga.

En av anledningarna till att vi grundade Det fria Sverige var att vi såg ett behov av att bygga nätverk av nationellt sinnade människor även utanför internet. Mycket tyder på att man kommer att försöka censurera internet ännu mer, och vi kan aldrig ta för givet att vi i framtiden kommer att kunna använda internet på samma sätt som i dag. Därför har vi visionen om Svenskarnas hus runt om i landet; en samlingslokal och mötesplats med regelbundna tillställningar dit man som nationellt sinnad kan ta sig för att ha trevligt och lära känna likasinnade.

Men det betyder inte att det inte finns arbete att göra innan det första Svenskarnas hus har slagit upp portarna. Tvärtom sker mycket av det viktiga arbetet lokalt och regionalt såväl nu som i framtiden, oavsett om man då har ett Svenskarnas hus i närheten eller inte.

Det fria Sveriges roll i oppositionen

Det är viktigt med politiskt opinionsarbete, och det kan ske på flera olika sätt. Från föreningens håll sker det i dagsläget främst via Tidningen Svegot och med uttalanden på föreningens hemsida. Men i vår visionsskrift är vi också tydliga med att Det fria Sverige vill fylla en annan roll än den klassiska aktivistorganisationens. I skriften skriver vi bland annat:

“Kraften i föreningen kommer från medlemmarnas gemensamma strävan och deras egen motivation. Det fria Sverige ser det som sin uppgift att sammanföra och underlätta för personer som själva vill skapa en bättre framtid såväl som samtid, inte som en sammanslutning vars syfte är att ge direktiv efter färdiga mallar från en ledare eller ledarna.”

På vår hemsida kan man också läsa om vad föreningen är, men kanske framförallt vad den inte är:

“Det fria Sverige är inte en gatuaktivistorganisation. Vi fokuserar inte på aktiviteter som demonstrationer, torgmöten, flygbladsutdelningar mm.”

Detta betyder inte att vi aldrig kommer dela ut flygblad eller delta i demonstrationer, faktum är att vi lanserar en kampanj om mindre än två veckor, men det är inte föreningens huvudfokus. Det betyder inte heller att vi tycker att föreningar, organisationer och partier som hänger sig åt den typen av engagemang gör fel, utan bara att det inte är Det fria Sveriges primära uppgift — i stället ser vi många andra nationella aktörer som utmärkta komplement till föreningen och ser att vi tillsammans bildar den mosaik som utgör den nationella oppositionen.

Föreningens fokus ligger på att vara en intresseförening för det svenska folket och på att skapa plattformar och möjligheter för nationellt sinnade svenskar att träffas och lära känna varandra. Vi erbjuder helt enkelt ett alternativ till det politiskt korrekta etablissemangets sociala sammanhang, och vi ger nationellt sinnade svenskar en möjlighet att lära känna likasinnade även utanför de sociala medierna.

Detta är så klart något som kommer underlättas när vi har Svenskarnas hus runt om i landet, men aktiviteter pågår redan nu. Närmast har vi utlysta medlemsträffar i så väl Göteborg som Västerås, och mer presenteras inom kort på föreningens hemsida.

Sommarfesten — årets stora sociala tillställning

De lokala träffarna blir många, men ibland behöver man slå på stora trumman också och det är vad vi gör med vår sommarfest. Det är det utmärkta tillfället att träffa medlemmar från hela landet, och vi har redan gäster inbokade ända från Luleå ned till Trelleborg, från Årjäng till Växjö.

Fokus på sommarfesten är att ha kul i en avslappnad miljö, med hoppborg, ansiktsmålning och fiskdamm för barnen. Med femkamp, dans och levande musik för alla festsugna. Med grillad mat, god buffé och kyld dryck i förhoppningsvis strålande väder. Det kommer att hållas uppmuntrande tal från föreningens företrädare, men framförallt kommer vi ha en riktigt trevlig dag och förhoppningsvis kommer många nya vänskapsband att knytas.

Nu börjar biljetterna till sommarfesten redan ta slut, men om du går in och tittar omgående så finns det en chans att några är kvar.

Jag ser oerhört mycket fram emot Sommarfesten, och är övertygad om att det kommer bli årets trevligaste tillställning. Ett perfekt tillfälle att samla kraft och inspiration för att orka fortsätta möta vardagen i det mångkulturella helvete som etablissemanget tvingat på oss.

Jag hoppas att jag får träffa dig där och att vi får tid att byta ett par ord. Men framförallt hoppas jag att du kommer hem därifrån med flera nya telefonnummer och kontakter till människor du inte kände tidigare, så att också du står bättre rustad inför den hårda framtid som väntar vårt folk.

Vi ses på Sommarfesten!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}