Hon gav upp landslagsdrömmen för sin tro

Medan många är beredda att rucka på sina principer för att nå framgång eller slippa försvara sina åsikter och ståndpunkter, så finns det andra som är beredda att till och med offra sin högsta dröm för att inte tvingas göra avkall. Jaelene Hinkle är en av dem.

TROHET. När Jaelene Hinkle för ett år sedan fick beskedet att hon skulle ingå i damfotbollslandslaget och få spela med den amerikanska flaggan på bröstet var det nästan för stort för att ta in. Det berättar hon för tv-kanalen CBN. Hon skulle resa till Sverige och spela en landskamp på Gamla Ullevi i Göteborg. Men kort innan kom beskedet att hon hoppade av.

Vägrade spela med Pridesymbolen

När Hinkle fick veta att det inte bara var den amerikanska flaggan hon skulle spela med, utan också hbtq-lobbyns regnbågsfärger, kände hon att det gick emot hennes tro.

Några år tidigare, i samband med att Högsta domstolen i USA öppnade för samkönade “äktenskap” skrev hon att ”regnbågen var ett förbund som gjordes mellan Gud och hans skapelse om att världen aldrig mer skulle bli översvämmad …” och vidare att den är ”en konstant påminnelse om att oavsett hur korrupt den här världen blir, så kommer han aldrig lämna oss eller överge oss”.

Efter tre dagar av bön och kontemplation bestämde sig Hinkle för att ge upp sin dröm:


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

 

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}