Intervju med Kasselstrand: “EU-tiggarna är inte Sveriges problem”

I dag genomförde Alternativ för Sverige en aktion mot “EU-migranter” i Stockholm. Tidningen Svegot kontaktade partiledaren Gustav Kasselstrand för att få svar på några frågor.

RÄTTVISA. “Röstade du på Fi! eller Miljöpartiet? Då har du en chans att göra skillnad på riktigt!”

Så inleds flygbladet som Alternativ för Sverige i dag delade ut till tiggande migranter i Stockholm som Tidningen Svegot tidigare skrev om. Texten fortsätter:

“Eftersom du röstade för tiggeri 2014 uppmanar jag dig att leva som du lär, och hjälpa mig med några kronor, eller om du kan tänka dig att upplåta husrum till mig. Jag har tiggt i andra områden och det verkar som att folk inte gillar det. Här runt Nytorget vet jag att en majoritet stöttar tiggeriet och därför har jag nu åkt hit.”

För att ytterligare underlätta för tiggarna att hitta rätt finns det även vägbeskrivningar till Södermalm på rumänska och en förklaring till varför de bör vara välkomna där. Flygbladsutdelningen sändes live via Facebook.

Men varför gör Alternativ för Sverige såhär? Utnyttjar de inte fattiga i ett politiskt spel? Vill de, som man säger, förbjuda fattigdom? Vi kontaktade Gustav Kasselstrand för att få svar.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}