Finns det något skäl att vara lojal till staten?

Riksdagens kammare. Foto: Ingemar Edfalk, Sveriges riksdag.

Sveriges regering, politiker, rättssystem, myndigheter och alltför många journalister försöker hålla flaggan högt. De säger sig värna om de fina sakerna: folkstyre, frihet, rättvisa, ansvar, förnuftig ekonomi. Tomma ord! Ty de gör allt som oftast motsatsen.

De flesta svenskar vill inte ta emot en stor mängd invandrare och har under lång tid haft det som viktigaste politiska fråga. Det struntar regering, samtlig gammalmedia, myndigheter och rättssystem i. Den senaste lögnen: de säger sig minska invandringen genom att bl.a. strama åt antalet asylsökande men låter anhöriginvandringen skena, dömer i invandrares favör i migrationsdomstol, låter utvisningsbeslutade gå under jorden, verkställer inte utvisningsbeslut – vilket nästan alla journalister bejublar. Etablissemanget bryr sig inte om folkviljan, de tar inte ansvar och ljuger samtidigt fina ord.

De flesta svenskar klarar på sikt inte av höjda bensinpriser, matpriser, elpriser, tevepriser (påtvingat enligt ny lag), skatter m.m. Större delen av svenskt etablissemang hyllar höjningarna och förespråkar än större höjningar. Klagomålen hånas, förlöjligas och förbjuds. Senast: bensinupprorsgänget fick inte demonstrera och häcklas av ledande politiker och journalister i etablissemangets främsta kanaler.

Det här är en artikel från Svegot Plus. För att läsa den måste du logga in eller lösa en prenumeration.

Svegot Plus

Betala per månad
kr 99
00
Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp

Svegot Plus

Betala för ett år
kr 995
00
Årsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Populärast

Vän av Svegot

För dig som vill stötta extra
kr 499 Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}