Rannsakning utan klarsyn när Virtanen ska “göra upp”

Fredrik Virtanen är på hugget igen. Kanske inte på damer och linor som förr om åren utan på snicksnack och bekräftelse av Media-Sverige (som förr om åren). Det är i alla fall känslan efter recensioner och intervjuer i dagstidningarna. Pinsamt värre!

5 procent klarsyn och 95 procent pinsamheter! Så kanske man kan sammanfatta Fredrik Virtanen i och med att hans bok Utan nåd – en rannsakning har utkommit. I boken försöker han göra upp med sig själv och den press som förde upp honom till högsta ribban – innan stegen drogs undan i och med att samma press 2017 gick ut med hans namn som den mediakändis som anklagades för våldtäkt.

Även om jag inte har läst boken, avslöjar recensionerna och Virtanens ord i intervjuer hur förfärligt pinsamt det mediala Sverige kan vara. Och vilken bisarr självbild som behärskar Virtanen. Man måste ha i baktanken att Virtanen skrev om nöjesindustrin samt moralistiska ledarstick och krönikor i kvällsblaskor. Inte mer än så! Men oj vad det skulle blåsas upp i pop-Sverige, och oj vad det egna jaget ska uppförstoras därmed.

Låt oss börja med omständigheterna kring boken. Efter att inget svenskt förlag ville ha med den att göra blev det ett norskt. Virtanens kommentar därmed: en skandal, sinnessjukt att de inte stod upp för yttrandefriheten! Höga ord om ett fjompigt fall, det är min kommentar! Fast så den där 5%-insikten, nämligen att förlagen är rädda för instagramfeminismen, vilket han säkert har rätt i! Pinsamt värre – för alla inblandade!

Instagramfeminister tycks vara hans ord på skrän- och plojfeminismen som behärskar Sverige nu för tiden, fast ordet har säkert en skön gliring till fröken Wallin också. Virtanen anser att hans feminism minsann är så mycket mer genomtänkt. Men hans gamla ledare och krönikor, var inte de rena rama instagramfeminismen? Säga fina saker mot rasism, abort, patriarkalt förtryck, nationalister o.s.v. för att vara på den helt rätta sidan, men ändå ha lite frän provokation för att verka fräck! Resultatet: total bekräftelse! Synas och älskas av alla! Pinsamt värre!

Det är förstås sådant hyckleri som har äcklat personer på högerkanten (inte minst när det kom ut att karlen verkade vara ett svin), vilka dagligen får tillmälet hatare. Deras kritik benämns hat, bara för att den kommer från höger mot en vänsterhycklaregycklare. Som jag minns var det ingen inom högermedia som ansåg att Virtanen borde dömas för en våldtäkt som påstods ha hänt 2011. Men hat ska det kallas. Och så kan alla upprepa Virtanens ord från boken att identitetsfeministerna bildade ohelig allians med de högerextrema.

Det här är en artikel från Svegot Plus. För att läsa den måste du logga in eller lösa en prenumeration.

Svegot Plus

Betala per månad
kr 99
00
Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp

Svegot Plus

Betala för ett år
kr 995
00
Årsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Populärast

Vän av Svegot

För dig som vill stötta extra
kr 499 Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!