GMM342: Varför hatar modernisterna all skönhet?

Från älgvandring via Facebook till den moderna avgrundsvänsterns hat mot vackra kroppar, skön poesi och livsbejakande arkitektur. Det blir många olika nedslag när Magnus monologer levereras.

Det här är en podcast från Svegot Plus. För att lyssna på podden måste du logga in eller lösa en prenumeration.

SVTs satsning på “slow-tv” gick alldeles utmärkt och Söderman erkänner att han nog tycker att det också finns ett värde i att titta på såväl brasor som brinner som älgar som vandrar på tv. Behovet av lite lugn och natur har inte försvunnit.

Är det kanske bra om “vi” tvingas bort från Facebook och andra sociala medier? I efterdyningarna av vänsterliberalernas senaste stora utrensning så är frågan relevant att ställa. Kanske är våra motståndares inskränkning en dold välsignelse.

I och med att Identitet Svea stängs av från Youtube funderar Söderman om en av orsakerna till detta ligger i det uppenbara hat som modernisterna har mot allt som är uppbyggligt. Från synen på kroppen till hur de allmänna utrymmena “smyckas” och vilken stil byggnader byggs i är ett säkert: fulhet är det den moderna världen vill ha. Kanske är skönhet, ordning och disciplin helt enkelt för “fascistiskt”.

Sponsorer

BarriTrad gör kläder och accessoarer som passar nationellt sinnade svenskar.

Urnord säljer smycken och hantverk med fornnordisk inspiration.

Båda butikerna skänker 10% av sin omsättning till Svenskarnas hus.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}