Migrant satte eld på buss – ville massakrera barn

För att protestera mot Italiens hårdare tag mot illegal invandring satte busschauffören eld på bussen. Hans uttalade mål var att massakrera de barn och föräldrar som färdades i den.

Någon större nyhet blev det inte i svensk gammelmedia att en senegalesisk busschaufför i dag tände eld på en buss utanför Milano i Italien. I bussen, som var full med människor och väldigt många barn, utbröt panik när mannen uttryckligen sa att han skulle utföra en massaker på resenärerna genom att dränka dem i bensin och tända på.

Mannen, den 47-åriga Ousseynou Sy kommer ursprungligen från Senegal men han har italienskt medborgarskap. Orsaken till attacken på bussen menade han själv var som en protest mot de illegala migranter som dött på Medelhavet som en följt av Italiens vägran att ta emot dem i sina hamnar. Att dessa regler de facto gjort att dödsfallen kraftigt minskat på Medelhavet bekymrade uppenbarligen inte Sy.

Polisen var snabbt på plats och passagerarna blev evakuerade ur bussen som stuckits i brand. Flera barn fick uppsöka sjukhus då de slagit sig när Sy kraschade bussen på en väg. Enligt uppgift är ett barn allvarligare skadat, men uppgifterna är osäkra.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}