Inget förbud mot böneutrop i Karlskrona

En lång och intensiv debatt genomfördes i Karlskogas kommunfullmäktige när det skulle beslutas om böneutrop. Motionen, som väckts av Sverigedemokraternas gruppledare Simon Alm, röstades till slut ned och det blir därmed inget förbud.

ISLAM. Böneutrop bör jämställas med att sända ut information, reklam eller andra budskap på offentliga platser, och sådant kräver tillstånd från polisen, skriver Simon Alm i sin motion som lämnades in i våras.

Turerna kring böneutropen i Karlskrona har varit många, och nu verkar möjligheterna att stoppa dem nått vägs ände.

Idag var det debatt om saken i Karlskronas kommunfullmäktige. Debatten blev både lång, intensiv och för vissa “obekväm”. Sophia Ahlin (M) tyckte att man borde tala mer om sakfrågan, och upplevde att det hela utvecklats till något annat.

— Detta har börjat handla om kristna mot muslimer, vilket gör det väldigt obekvämt för mig att en rösta i denna fråga.

Det blir dock inget förbud mot böneutrop i Karlskoga. Motionen röstades ned med siffrorna 39-29. Fullmäktige tycker inte det finns något behov av en förändring av ordningsföreskrifterna och låter polisen avgöra ifall utropen lyder svensk lag eller inte, vilket de redan har bedömt att de gör.

Länge så bröt dock faktiskt moskén mot svensk lag då man inte hade bemödat sig med att ansöka om tillstånd. När detta uppdagades skickade man in ett sådant, och polisen godkände utan att krångla. Och varför skulle de? Polisen ska se till att svensk lag efterföljs, och tills vi ser ändrade lagar kan polisen helt enkelt inte göra annat än att ge sitt godkännande.

Böneutropen får inte överstiga 110 decibel vid tornet, eller 45 decibel inne hos de som bor i närheten av moskén.

 

Jag vittnar att Muhammed är Guds sändebud

Kom till bön

Kom till frälsning

Kom till framgång

Det finns ingen gudom utom Gud

 

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}