Böneutropen duggar tätt – nu drabbas även Karlskrona

Böneutrop kommer att eka över Karlskrona igen. Redan i november förra året hördes böneutrop från minareten, men dessa fick tillfälligt pausas eftersom föreningen inte ansökt om tillstånd. Nästa vecka förväntas det dock godkännas av polisen, och islamiseringen har tagit ytterligare ett steg framåt i Sverige.

UNDERKASTELSE.  I april lämnade miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ärende vidare till polisen, som inte ser någon anledning att neka tillstånd. Kommunen har uppmanat polisen att kontakta dem som bor nära minareten innan beslut fattas, vilket polisen dock har struntat i eftersom det riskerar att dra ut på handläggningstiden. Dessutom säger polisen sig sakna laglig grund att prata med invånarna. Magnus Rothoffgruppchef vid polisens rättsenhet, säger till SVT:

— Dels saknar vi laglig grund att göra det, dels är det en väldigt resurskrävande insats och skulle försena handläggningen av ärendet.

Eftersom böneutrop nyligen tilläts i Växjö är det så gott som garanterat att samma gäller i Karlskrona.

 — Jag vill inte föregripa den formella processen, men i princip gäller samma förutsättningar och villkor i Karlskrona som låg till grund för vårt beslut i Växjö. Det är samma lagstiftning, ett identiskt yttrande från kommunen och ungefär samma lokala ordningsstadgar. Jag kan därför inte se att vi kan landa i en annorlunda slutsats den här gången.

Minareten i Karlskrona har faktiskt redan haft böneutrop. I november förra året sändes böneutropen ut varje fredag under en kort tid. Detta var dock bara början, enligt Mulo Djopa som är vice ordförande i den islamiska “kulturföreningen”. Att det inte blivit fler redan beror på att “samhället inte är anpassat”. Än.

— Vårt samhälle är inte förberett för böneutrop fem gånger om dagen sju dagar i veckan. Därför blir det bara ett böneutrop och det är under fredagsbönen mitt på dagen.

Då hade man inte ansökt om tillstånd och därför har det under en tid varit tyst från minareten. Men nästa vecka förväntas alltså tillståndet vara klart och Allahs rike kommer att ropas ut över Karlskrona.

Hör själva hur det låter här.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}