Läraren “förolämpade Muhammed” – knivmördades på öppen gata

Den 5 december 2018 knivhöggs 66-årige Johan Dowling till döds på öppen gata i Paris. Mördarens motiv: läraren hade “förolämpat Muhammed”.

PARIS. I 20 år hade irländare John Dowling undervisat i engelska och europeisk kultur vid Leonard Da Vinci-universitetet. På övervakningskamerorna ses han lugnt prata med en man. Mannen sliter plötsligt fram en kniv och hugger den i Dowlings bröst och hals. Sammanlagt höggs Dowling 23 gånger.

Mördaren greps omedelbart av säkerhetsvakter.

Gärningsmannen visade sig vara 37-årige Ali Rajput. Han kom till Frankrike från Pakistan två år tidigare för att studera. Dock klarade han inte studierna det första året men envisades ändå med att återkomma till skolan för att försöka träffa personer i ledningen. Han har levt illegalt i Frankrike sedan han misslyckades med studierna.

Motivet till mordet är, enligt vad gärningsmannen själv sagt till polisen, att läraren skulle gjort narr av islam och visat upp kränkande teckningar av profeten Muhammed under föreläsningar. Inga andra studenter har kunnat bekräfta dessa uppgifter från Rajput. Däremot har man bekräftat att gärningsmannen är djupt troende.

John Dowling hade planerat att gå i pension, i stället begravdes han i Paris.

Källa Irish Post
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}