Mur ska skydda park från terrorism i Jönköping

I Jönköping byggs en 280 meter lång mur runt Knektaparken. Den ska skydda parken från terrorattentat.

DIE MAUER. I Stefan Löfvens Europa bygger man inte murar och när Donald Trump vill bygga en mur mot Mexiko så är det ett uttryck för rasism. Mexiko i sin tur har byggt en mur söderut och Israel gillar sin mur för att hålla ute den som inte är jude. I Jönköping väljer man muren framför öppenheten. Precis som i Frankrike där en “mur” av plexiglas omringar Eiffeltornet (den ska skydda mot krypskyttar bland annat, ja, risken för sådana har ökat i Europa trots att det oftast förknippas med krig – är Europa i krig men ingen har berättat det för oss?).

Tillbaka till Jönköping. Efter dådet på Drottninggatan (och attacker runt om i Europa) har flera svenska kommuner tittat över säkerheten runt torg, parker, skolor och andra platser där många vanliga människor samlas. I det nya Europa (utan murar utåt) måste man nämligen bygga inhemska murar eftersom vi tar hit folk som vill döda oss. Tydligen är detta ett rationellt beteende.

Fram tills nyligen gick det utomordentligt bra att inte ha en mur kring parken i Jönköping (faktum är att det fanns en tid då man inte hade säkerhetskontroller på flyget ens). Kommunens verksamhetschef vill tona ner det här med “terror” i sammanhanget. Hon säger i stället:

– Vårt uppdrag är att avgränsa evenemangsparken från gatumiljön, det är mycket barn som vistas där och de ska inte kunna springa ut på vägen. Eller det kan handla om sjukdomsfall i trafiken, att muren skyddar från större fordon.

Internationalismen förbjuder yttre gränsskydd med förutsätter begränsningar en masse i samhället vi lever. De laglydiga medborgarnas friheter kringskärs, är det ett rimligt pris att betala för mångkultur, massinvandring och folkutbyte?

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}