Misstänkt terrorbrott på skola i Hässleholm (Uppdatering: polisen ändrar rubricering)

I dag på morgonen larmades polis och räddningstjänst till Hässleholms tekniska skola. En hög smäll hade hörts på skolan och explosionen hade känts i byggnaden. En polispatrull grep en person på plats.

MISSTÄNKT TERRORISM. Polis med förstärkningsvapen ska ha anlänt till skolan och relativt omgående greps en person misstänkt för terrorbrott. Sprängladdningen som detonerade var till för att skada människor, berättar polisen.

Skolan utrymdes och ett stort område kring den är avspärrat. Polisens bombgrupp har sökt igenom hela skolan, bland annat med hjälp av drönare som användes vid de övre våningsplanen. Säpo är inkopplade och följer utredning. Om rubriceringen blir terrorbrott så kommer Säpo att ta över utredningen.

Polisen är sparsam med information men ingen ska ha skadats i explosionen.

UPPDATERING:

Efter förhör och vidare utredning under dagen meddelade polisen på en presskonferens vid 16-tiden att händelsen inte utreds som terrorbrott utan grov allmänfarlig ödeläggelse:

– Vi bedömer den här händelsen som en enskild isolerad händelse. Vi bedömer också att det inte rör sig om ett terrorbrott. Vid en punkt kom vi på att det inte är fler attacker på gång, och gjorde bedömningen att det är en ensamagerande person.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}