M/KD-budget röstades igenom i riksdagen

I dag röstade riksdagen igenom Moderaternas och Kristdemokraternas budget, vilket gör att övergångsregeringen – eller nästa regering – måste genomdriva den efter årsskiftet.

POLITIK. Efter en lång debatt i riksdagen blev det till sist klart. Övergångsregeringen Löfvens budgetförslag röstades ner och Moderaternas och Kristdemokraternas budget röstades igenom.

Centern, Liberalerna och Sverigedemokraterna lade fram egna reservationer mot övergångsregeringens budget, men de röstades alla ner. När det sedan stod mellan Löfvens budget mot Kristersson/Bush Thor blev det de sistnämnda som tog hem det.

Situationen nu är således den att Sverige inte har någon regering och den övergångsregering som styr fick inte igenom sin budget samt att nästa regering, oavsett politisk färgsammansättning, kommer vara tvungna att regera med M/KD-budgeten.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!