Polisen i Finland varnar för utlänningar

Polisen i Finland går nu ut med varningar efter flera fall där utlänningar våldtagit unga flickor. Man känner sig dock tvingade att tillägga att man hoppas att detta inte ska “öka rasismen” och drar även till med inte alla utlänningar är farliga. De har de helt rätt i. Men vän av ordning kan tycka att det finns anledning att varna ändå.

INTE ALLA. I Finland, som i Sverige, som över stora delar av Europa finns det “utmaningar”. Exempelvis utlänningar som ger sig på vita små barn och våldtar dem.

I Sverige brukar detta hanteras något försiktigt, minst sagt, av polisen. Helst ska det mörkas helt.

Eventuella signalement är oerhört otydliga. “En man i jacka”. “Person på två ben.” “Man med cykel.” Ibland förklaras detta av utredningstekniska skäl. Ibland för att man inte vill sprida fördomar. Ursäkterna spelar mindre roll. Den faktiska konsekvensen blir att dessa våldtäktsmän inte blir gripna och kan skörda nya offer. Men i Sverige bryr man sig inte om offer. Man bryr sig om förövare.

Något bättre är det i Finland. Efter flera fall där utländska män antastat och våldtagit finska barn och ungdomar går polisen ut med en varning.

Unga flickor och deras föräldrar uppmanas vara extra vaksamma för män med utländsk bakgrund som talar dålig finska. Dessa använder nämligen sociala medier för att jaga sina offer. Männen har försökt ta kontakt med “betydligt yngre” flickor och dessa försök slutar allt för ofta med våldtäkter och trakasserier.

På kort tid har polisen i Oulu-området hört talas om över ett dussin sådana fall och går därför ut med varningen. Men inte utan att först varna för själva varningen. Markus Kiiskinen, polischef:

— Jag hoppas detta inte leder till mer rasism. Polisen vill understryka att inte alla människor med utländsk bakgrund är oärliga eller kriminella.

Polisen ber även föräldrar vara uppmärksamma på vilka deras barn umgås med, både på internet och i verkligheten.

Det är framförallt tre fall som gjort att polisen gått ut med denna varning. I samtliga gäller det mycket unga flickor mellan 10-15 år som blivit våldtagna av utländska män. Männen är betydligt äldre, en av dem är över 30 år gammal.

Jag hoppas på mer “rasism”
Detta är en artikel från Svegot Plus
Vet mer. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}