Varför ska Rio ha tre föräldrar?

Rio är sex år gammal och har tre föräldrar. Cal är queer och mamma samt eventuellt pappa, vilket även Zafire är. Mina är även hon(?) förälder men har eventuellt inga blodsband till Rio. Cal är ihop med Zafire, och Zafire är ihop med Mina. Men de alla är även inblandad i en kärleksrelation alla tre. Fadern till barnet (vem nu det är) identifierar sig inte som man utan som queer. Hur hänger detta egentligen ihop, och viktigast av allt – hur mår Rio?

REGNBÅGSFÖRVIRRING. Rio är sex år gammal och har tre föräldrar. Hur många som är mammor och pappor eller någonstans därimellan vet jag inte, eftersom artikeln är nedlusad med ordet “hen”. Att man inte skall förstå könet på de inblandade är nog meningen. Att vara könslös är som ni vet härligt normbrytande.

Men låt oss försöka förstå oss på familjekonstellationen så gott det går.

Familjen består av sexåriga Rio, Cal, Mina och Zafire. Cal är mHBTQHBTQamman till barnet, antar jag. Men Cal är queer enligt dennes twitter och det innebär ju att man är både man och kvinna. Så Cal är väl då även pappa till Rio.

Cal har en relation med Mina, men inte med Zafire. För Mina och Zafire har en relation. Hänger ni med?

När Cal och Mina började fundera på att skaffa barn tyckte det att det verkade generellt lite väl jobbigt för bara två personer. De hade sett att deras vänner inte “mådde speciellt bra av det” när de skaffade barn och eftersom vi lever i Sverige år 2018 så är det ju bara göra lite som man vill.

Därför kom Zafire in i deras liv. Zafire och Mina har då en separat relation. Zafire är alltså någon slags bonusmamma (pappa?) till Rio. Och Cal är Rios riktiga mamma. Därmed blir Mina alltså Rios riktiga pappa. Väl? Extra rörigt blir det när vi i tidningen Ottar läser att alla tre har kärleksrelationer till varandra. Och Zafire har ett rejält skägg.

Jag ger upp. Det går inte att förstå eller reda ut. Och jag är ju fast i mina könsstereotypa tankar där en mamma föder ett barn, och en pappa har skägg och det finns ingen tredje part inblandad i äktenskapet.

Och det verkar ha varit ganska svårt även för regnbågsfamiljen. Det krävdes många diskussioner, planer och funderingar innan de bestämde sig för hur de ville göra.

“Till slut kom de fram till hur de skulle göra. De bestämde att den som var nyast i relationen skulle bli biologisk förälder tillsammans med den som skulle bära barnet. Samtidigt var den nyaste i relationen under en period gift med den tredje parten.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Häng med när vi försöker reda ut familjeförhållandena, och spekulera i sexårige Rios framtid. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}