Hemmets trygga vrå blir allt otryggare

Många av oss undviker att utsätta oss för risker. Vi håller oss hemma, borta från de farliga gatorna och parkerna. Men inte ens hemma är vi längre trygga. Vågen av hem-rån blir allt tydligare och som vanligt finns det inget som tyder på att vi nått toppen än på länge.

FRUKTAN. Utanför hemmets fyra väggar blir Sverige allt otryggare för varje dag som går. Först var det de mörka parkerna, som fler och fler började undvika. Sedan var att  inte vara ute alls när mörkret fallit. Numera är det inte ovanligt med både våldtäkter och rån mitt på ljusa dagen på allmänna platser.

Men då finns alltid hemmet ,med dess trygga vrå. Men även detta börjar tas ifrån oss.

Rånen i hemmen har även det blivit vardag. Och de är ofta onödigt brutala.

Pistolbeväpnade rånare i Gamla Bro

I Gamla Bro i Stockholm  bröt  sig pistolbeväpnade och maskerade män in hos en familj. Mamman i familjen förstod direkt vad det handlade om när hon hörde en ruta krossas. Hennes enda tanke var att skydda sina barn.

—  Jag tänkte bara på att skydda barnen. Jag tror inte att så många människor är benägna att skada barn.

Männen i huset gjorde tappet motstånd och lyckades avväpna en av rånarna. Efter en heroisk insats blev en av männen slagen i huvudet med ett basebollträ och rånarna lyckades ta sig ifrån platsen i familjens bil.

Att bo kvar i huset är numera otänkbart för familjen. Och de hade länge oroat sig för att detta skulle hända. De hade förstått att hemmet inte är tryggt längre. De var något förberedda. Ändå hade de egentligen aldrig någon chans.

Bakbunden i Värmland

En 60-årig kvinna i Värmland blir uppsliten ur sin säng en tisdagmorgon och fastbunden vid en stol. Rånarna söker igenom huset och kommer över kontanter innan de flyr i en bil. Kvar sitter kvinnan fastbunden . Hon berättade för polisen att männen var av utländsk härkomst. Rånet var brutalt enligt polisen.

— Man har slitit upp henne ur sängen, tvingat ut henne i köket och bundit henne där på ett synnerligen brutalt sätt.

70-åring rånad av män med reflexvästar

Det knackar på dörren hemma hos den 70-åriga kvinnan i Täby. Där står två män klädda i reflexvästar. De binder fast kvinnan och stjäl hennes värdesaker. Kvinnan utsattes för “visst fysiskt våld” men klarade sig utan allvarliga fysiska men. Vilka psykologiska ärr hon fick vet vi inte men det är inte svårt att tänka sig.

Jag har personligen aldrig varit utsatt för inbrott i hemmet, men jag har bekanta som varit med om det. De säger alla samma sak – hemmet känns inte likadant efteråt.

Blotta tanken på att en främling varit hemma hos dem och rotat igenom deras saker gör att det tar lång tid att känna sig säker hemma. I många fall väljer de att flytta. Tryggheten kommer inte tillbaka. Och då har de ändå haft turen att inte vara hemma när inbrottet skedde.

Hur man mår efter att i sitt eget hem blivit fastbunden, slagen, förnedrad och rånad kan jag inte ens tänka mig. Men att det blir svårt att bo kvar förstår vem som helst. Och tyvärr har nog många av dessa rånoffer ingen möjlighet att flytta. De tvingas bo kvar i sina helveten, ständigt påminda om den där dagen utländska män valde att bryta sig in och ta säkerheten ifrån dig. Allt för lite kontanter, lite guldsmycken eller en bil.

Att skydda sig

Rån i hemmet är svårt att skydda sig emot eftersom det rimligtvis inte går att undvika att vara hemma. Men med standardråd blir man något säkrare. Se givetvis till att ha ordentliga lås på alla dörrar och fönster om det är möjligt. Öppna inte dörren för okända. Ge inte sken av att ha värdefulla saker i hemmet. Be grannarna vara uppmärksamma. Lär era barn att vara försiktiga.

Se även till att ha något sätt att försvara er med hemma, på det sätt ni själva beslutar är bäst.

Men detta är bara tillfälliga åtgärder. Det enda konkreta och säkra sättet att faktiskt skydda sig och andra är att flytta ihop. Att bo nära varandra. Att ha våra egna byar och städer och områden. Platser där kriminella vet att det inte är någon idé att försöka sig på något. För där bor Fria Svenskar. Och de har fått nog. De försvarar sig själva och varandra till sista blodsdroppen

Dessa fria svenskar bor i Det fria Sverige. Ta chansen att bli en del av detta. Bli medlem, så bygger vi tryggheten för oss och för kommande generationer.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!