Studenter i USA uppvisar stressyndrom efter Trump-vinst

Nästan en fjärdedel av studenterna som deltog i en undersökning uppvisar någon form av psykiska men efter valet 2016. Visst kan vi skratta åt dessa snöflingor som inte ens klarar av att förlora ett val, men det är nog inte hela förklaringen.

TRUMPÅNGEST. Många blev glada när Donald Trump med en hårsmån säkrade segern i USAs presidentval 2016. Några blev mindre nöjda. Väldigt mycket mindre nöjda.

En undersökning visar att nästan en fjärdedel av de studenter som deltog uppvisade “kliniskt signifikanta” stressymptom efter valet. Så pass allvarliga att de i vissa fall anses vara ett förstadium till PTSD (posttraumatiskt stressyndrom) som vanligtvis orsakas av allvarligare händelser som dödsfall, olyckor eller krigssituationer.

Bland de 800 tillfrågade studenterna svarade 66 procent att valet inte påverkat dem nämnvärt. 24 procent rapporterade någon form av symptom på trauma. Dessa symptom var bland annat ett undvikande av källan till traumat och en oförmåga att kunna undvika negativa tankar.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Vet mer! Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!