Orimligt att syrier stannar kvar i Sverige

Redan i augusti var Mikael Jansson (AFS) på besök i Syrien. Hem kom han med budskapet från politiska och religiösa ledare att det var dags för syrierna som flytt utomlands att återvända. Nu upprepas denna önskan i FN av landet utrikesminister, men inget tyder på att EU kommer hörsamma Syriens önskan.

ÅTERVÄNDANDE. Syriens utrikesminister, Walid al-Moualem, talade här om dagen till FN. I sitt tal var han tydlig med med att landet är redo för att flyktingarna börjar återvända. Enligt den ryska public service-kanalen RT sa han:

– Tack vare Rysslands hjälp kommer nu varje ansträngning att göras för att se till att flyktingarna återvandrar och får sina grundläggande behov uppfylld.

Sverige var det första landet i Europa att ge flyktingar från Syrien permanent uppehållstillstånd (PUT) som praxis.

Detta är en artikel från Svegot Plus
Hur står det till med den “humanitära stormakten” Sverige? Nu är det upp till bevis. Bli plusprenumerant och få tillgång till allt material som finns på Tidningen Svegot.

Genom att teckna en prenumeration på Svegot Plus stödjer du Svegots viktiga arbete och ser till att vi kan fortsätta utvecklas.


Prova Svegot Plus en vecka helt gratis!

Ange rabattkoden “prova” i kassan så betalar du ingenting förrän efter sju (7) dagar. Självklart kan du avbryta din prenumeration tidigare om du inte önskar behålla den. 
 

Nivå Pris  
Plus (Månad) SEK 99.00 per månad. Välj
Plus (År) SEK 995.00 per År. Välj
Plus (Livstid) SEK 9,995.00 nu. Välj
Vän av Svegot SEK 499.00 per månad. Välj

Redan prenumerant? Logga in!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}