Svenskens Törnrosasömn

Medan politikerna slåss om att få vara Toker sover svensken vidare i sin Törnrosasömn. Många är vi nationella som funderat över vad som ska utgöra den magiska kyssen som i slutet väcker svensken och leder till att sagan äntligen får sitt lyckliga slut.

Uppenbarligen finns det ingen sådan kyss som väcker det stora folkflertalet för i så fall hade svenskarna inte haft tid att sitta och läsa krönikor på internet, de hade alla varit ute med högafflar på gatorna. Nu läser du det här så vi kan konstatera att så inte är fallet.

Men fler är vakna nu än någonsin tidigare. Folk går med i Det fria Sverige, stöder alternativmedia, röstar på SD eller till och med på mer nationalistiska alternativ. En och annan har faktiskt till och med varit ute och aktivistat, om än utan högaffel. Vilket antagligen i dagsläget faktiskt är lika bra.

Vi lever inte i sagans värld. Vi lever däremot i ärans och hjältarnas tid. Vi lever i förändringens tid. Och vi är förändringen, i vardagen och genom massor av små steg.

Vi lever inte i sagans värld. Vi lever däremot i ärans och hjältarnas tid. Vi lever i förändringens tid.

Vi har någon miljon människor att väcka. Inte tio, för ett par miljoner är faktiskt inte ens våra landsmän. Ganska många är också rena politiska motståndare och dem ska vi inte ödsla tid på, annat än att ta debatten om det finns människor som inte ska få se dem stå oemotsagda.

Just att vänstern inte längre kan räkna med att få stå oemotsagd är ett av de stora vita pillren på senare. Inte ens den vänsterextrema opinionsbildaren SVT låter alltid Miljöpartister och annat trams stå och orera utan motfrågor. Visst häpnar man fortfarande när det händer men erkänn att det känns befriande?

Och nej, vi behöver inte väcka alla! Det räcker med att väcka en kritisk massa, sedan är bollen inte bara satt i rullning utan faktiskt omöjlig att stoppa. Faktiskt tror jag inte att vi är så långt borta, bara vi nöter vidare och väcker fler, omvänder fler, får fler att inte sitta tysta vid fikaborden och sedan ta de där små men viktiga stegen. Läs inte etablissemangsmedia, stöd alternativen och lev som du lär.

Oj, den där sista kan vara jobbig! Men det är den mest belönande av dem alla. När budskap och handling stämmer överens blir man hel. Alldeles för många människor lever inte det liv de vet att de borde men ju närmare man tar sig den bild man har av ett bra liv desto bättre mår man.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}