Stark talarlista på Alternativ för Sveriges torgmöte

När Alternativ för Sverige i dag har valfinal i Kungsträdgården är det många intressanta namn som kommer att stödja partiet. Sverigedemokraterna har aktivt valt bort högernationella partier i Europa, något AFS inte gör.

VAL2018. Förutom att representanter för Alternativ för Sverige kommer att tala på valfinalen har partiet också bjudit in representanter från Europa. I ett pressmeddelande redovisar partiet vilka utländska gäster som kommer närvara:

Representanter från följande länder finns på plats:

  • Italien

Gianluca Cantalamessa, parlamentsledamot för Lega Nord i Camera dei Deputati (italienska underhuset).

Alessandro Sansoni, journalist, f.d. borgmästarkandidat i Neapel, kandidat till Europaparlamentsvalet 2019 för Lega Nord.

  • Tyskland

Lars Patrick Berg, parlamentariker för Alternative für Deutschland i Lantdagen i Baden-Württemberg.

  • Belgien

Frank Creyelman, hederssenator och f.d. parlamentsledamot i Flandern för Vlaams Belang.

  • Estland

Jaak Madison, vice ordförande för Estlands konservativa folkparti (Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda) och ledamot av Estlands parlament Riigikogu.

  • Finland

Sakari Linden, politisk rådgivare för ENF-gruppen i Europaparlamentet. Tidigare verksamhetsledare för Finskhetsförbundet (Suomalaisuuden Liitto).

Mycket positivt att se

Svenska nationalister har mycket bra relationer i Europa och är respekterade. Ett europeiskt samarbete bland nationella partier och organisationer är viktigt. Det är mycket positivt att AFS också blir en del av detta. Sverigedemokraterna har länge varit mycket försiktiga med utländska samarbeten, både inofficiella såväl som inom EU.

Detta visar också tydligt att EU-federalisternas narrativ om att nationalister vill isolera sig är falskt. Precis som AFS avslutar sitt pressmeddelande så är det ett nationernas Europa vi vill se. Nationalister värnar Europa och samarbetet över nationsgränserna för ett Europa bestående av fria nationer. EU-federalisterna vill avveckla nationalstaterna till förmån för det vänsterliberala projektet EU. Det är en milsvid skillnad.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!